Innovaties

De meeste ideeën zijn een praktische oplossing van een probleem. Dit kunnen allerhande ideeën zijn. Hoe maak je iets, hoe noem je iets of hoe kun je iets laten zien aan anderen. Een paar voorbeelden van zulke ideeën laat ik hier zien.


Raps

Vernieuwingen in de traditionele schaatsmarkt

1985. Na een succesvolle loopbaan in reclame en marketing was ik betrokken bij de samenwerking tussen mijn zwager Nico Beumers en de Zwitserse schaatsrijder Franz Krienbühl. De producten van Franz Krienbühl waren een revolutie in de schaatstechnologie. Zowel in vormgeving als in materiaalkeuze was deze schaats de conventionele schaats voorbij. Nico Beumers was met Franz Krienbühl overeen gekomen dat hij de importeur in Nederland zou worden. Ik bracht mijn reclame- en marketingervaring in bij de verdere opzet van de samenwerking.
Lees verder


Kaflin-thumbnail Kaflin

Mijn kinderen moesten de schoolboeken kaften. Kaftpapier was niet sterk genoeg. Bij ons in het dorp werd boekbinderslinnen gemaakt. Een prachtige kleurige collectie linnen geplakt op dun papier. Een halffabricaat dat in de boekbinderij werd aangeleverd op rollen van 140 cm breed en honderden meters lang. Bij het op kleur brengen van deze rollen werden de inloopstukken van 15 tot 20 meter afgesneden en meestal voor een habbekrats aan een opkoper verkocht. Ik heb deze inloopstukken laten snijden tot stroken van 50 bij 140 cm.
Lees verder


Fairybell

Kijk voor meer informatie op www.fairybell.nl
Fairybell